Mit tehetsz az egészségedért?

A kérdés valójában az, hogy mit tehetsz már MA az egészségedért? Sokaknál azt látom, hogy az egészség megléte egyfajta természetes állapot, és csak akkor kezd igazán fontossá válni, amikor már veszni látszik.  Pedig a “tűzoltásnál” sokkal egyszerűbb és kíméletesebb lenne a prevenció, azaz a megelőzés. Azt gondolod, hogy ez fárasztó, és időigényes? Szerintem nem az, ha lépésről-lépésre alakítod ki a saját egészségtudatos életmódodat. Ezért eredménytelen a fogyókúrák nagy része is, mert rövid ideig tart, sokkolod vele a szervezetedet, majd újból visszatérsz a régi szokásaidhoz, De most komolyan, miben reménykedünk? Ugyan azoktól a rossz szokásoktól miért várunk más eredményt?

Édesapám családjában szív,-érrendszeri problémák, Édesanyám családjában szinte mindenkit daganatos megbetegedések miatt vesztettünk el. Magyarországon ez a két vezető halál ok, így már a huszas éveim elején tudatosodott bennem, nekem magamnak kell tennem az egészségemért. Sokszor hallom azt is, hogy ez csak genetika, nincs mit tenni.

Az egészet tekintve

  • a genetikai 27 %
  • társadalmi-környezeti hatások, élet, és munka körülmények 19 %
  • egészségügyi ellátás minősége 11 %
  • életmód 43 %, a legfontosabb összetevő

A baj az, hogy ebben a rohanó világban nagyon elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy magunkkal foglalkozzunk. Az egészség nem (csak) pénzkérdés, mert tudatos, rendszeres szokások kialakításával sokat tehetsz te magad is érte. Ha Szülő vagy, akkor a legfontosabb amit tehetsz, a példamutatás. Elképesztő és egyúttal elgondolkodtató is, hogy egyre több a súlyosan beteg kisgyerek, a fiatalkorban jelentkező daganatos-, és mozgásszervi probléma, aminek nem kellene így lennie. Tehát mit tehetsz már MA az egészségedért? Az egészséges életmód 8 alappillére

Kezd el, már ma! 🙂

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.