Természetgyógyász

Gál Kata vagyok, természetgyógyász, Hahota jóga oktató, radiesztéta, medical taping terapeuta és oktató. Természetgyógyászati tanulmányaimat a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége,  Természetgyógyászati Akadémiáján végeztem jeles diplomával.

Gyermekkoromtól kezdve érdekelt az egészséges életmód, táplálkozás, a betegségek kialakulásának okai. Ha valamilyen hasznos információval bővebb lett a tudástáram, azt mindig igyekeztem átadni a szeretteimnek és a környezetemben élőknek, hogy segíthessek rajtuk. Tanulóéveimben 10 évet sportoltam, és a szerelmem a testedzés és tánc iránt a mai napig is kitart és életem fontos része. Jómagam sokféle táplálkozási formát kipróbáltam és megtapasztaltam hatásaikat. Egyik alapelvem a gyógyítás kapcsán, hogy csak azt a gyógyítási módot és eszközt tudjuk hitelesen ajánlani és alkalmazni, amit jómagunkon is kipróbáltunk.

Érettségi után Moszkvában folytattam tanulmányaimat történelem szakon a Lomonoszov Egyetemen, ahol alaposan megtanultam oroszul is; így nem jelentett gondot megismerkedni leendő férjemmel, akivel miután hazaköltöztünk Magyarországra, életet adhattunk gyönyörű kislányunknak. A külföldön eltöltött évek után tanulmányaimat mindenképp folytatni akartam, így belemerültem egy hozzám közelebb álló tudományba – a természetgyógyászatba. Ezen belül a kedvenc ágazataim: bioenergetika, fitoterápia, táplálkozás terápia és mozgás terápia. Nagyon érdekel a kínai hagyományos orvoslás is, a hosszú távú terveim között szerepel ennek kitanulása is. Munkámmal és írásaimmal szeretnék segíteni olvasóimnak a természetes gyógymódok végtelen tárházában kiigazodni és eloszlatni a kialakult téveszméket is. Szeretném, ha szélesebb rálátást kapnának a betegségek kialakulásának esetleges okaira, és újra kialakítani bizalmukat őseink, nagyanyáink által ismert és használt gyógynövényei felé is.

„Mindenki a maga orvosa, gyógyítója. Tudomásul kell venni, hogy Ön nélkül nem megy.” … „Ősi tény, hogy a betegségek megelőzésének és gyógyításának a titka a környezeti feltételekben, táplálkozási, étkezési, kulturális szokásainkban rejlik. Banális, agyoncsépelt frázis: Az vagy, amit megeszel. Pontosabban amilyen környezetben élsz, amit megeszel, megiszol, belélegzel.” (Taraczközi István: Elixír című műve)


Gál Kata írásai: 
Mit tehetünk az egészségünk megőrzéséért a téli időszakban? 
Karácsonyi gyógyító fűszernövények
Nevetés, amitől egészséges, szép és okos leszel! 
Soha nem mond nemet, mint egy HŐS
…Mert elhatároztam, hogy jól érzem
Gál Kata megindító gondolatai az elmúlásról