…Mert elhatároztam, hogy jól érzem magam!

A boldogság csak elhatározás kérdése?
Mikor ennek a cikknek a végére érnek, már biztosak lesznek benne, hogy Igen! A boldogság egy végeredménye valaminek; egy életcél? Nem! A boldogság maga az út. Párban jár a szeretettel és a hálával. Sokszor úgy érezzük, hogy körülményeink határozzák meg kedvünket és érzéseinket. Mindenkinek ismerősek lehetnek ezek a mondatok: “Ilyen időben nincs kedvem semmihez!” “Ebben a helyzetben hogy érezhetném magam jobban? ” Hányszor és hányszor halljuk ezt másoktól, és milyen gyakran erősítjük meg magunkban ezeket a gondolatokat! Olyan gyakran, hogy el is hisszük és úgy is van. Tehetnénk ezt másképp is.

Ha pozitív dolgokat mondunk magunkról, a helyzetünkről, másokról; akkor meg is látjuk ezeket a tulajdonságokat, hiszen azokra fókuszálunk. Minden relatív, minden a fejünkben dől el. Éljünk a jelenben! Elég elcsépelt szöveg, nem? De van e olyan aki tényleg érti is, miről szól ez a kifejezés? Talán kifejezőbb ha inkább úgy mondjuk: érzi e? Mert igen, ezt érteni csakis az fogja, aki egyszer megérzi a MOST édes ízét. Ha kikapcsoljuk a tudatunkban a múltat.. a jövőt.. ezt igenis gyakorolni kell. Le kell szednünk a hagyma rétegeit amik a múlt és jövő termékei fejünkben: az előítéletet, elvárásokat, félelmet; és úgy tekinteni minden egyes pillanatra mint ahogy a kisgyerekek tudnak mindenre rácsodálkozni és örülni neki. Hisz’ sosincs két ugyanolyan pillanat, ezt lássuk be. Mindennek meg van a maga újdonságának varázsa és csodája minden pillanatban.

Pozitív megerősítések
Írjunk össze magunknak pár mondatot. Például: “Szeretem magam. Egészséges vagyok. Boldog vagyok. Van egy csodálatos családom. Szeretnek és megbecsülnek a munkahelyemen. Fejlődőképes vagyok.” Ezeket naponta akár többször is mondjuk el magunknak. Ha valamin változtatni szeretnénk, akkor azt mantrázzuk magunknak, amit szeretnénk. Ezáltal életbe lép a vonzás törvénye. Ilyen egyszerű.

Nevessünk!
Felnőttkorban sajnos eltelhetnek napok, hetek, hónapok de akár évek is nevetés nélkül. Észre sem vesszük, csak ha igazán belegondolunk rájövünk hogy igenis van ilyen. A kacagás hatásait a szervezetre tudósok kutatják, és rendkívüli felfedezéseket tettek. Már a mosolygás arcizmainak igénybevételével csökken a stressz szintünk, jobb kedvünk lesz és jobb a koncentráló képességünk. Az ötös vizsga titka a mosoly! A hahotázás felér egy belső szervi masszázzsal, emellett a stresszes helyzetben kialakuló felszínes légzéssel szemben teljesen kicseréli a levegőt a tüdőnkben, ezáltal több oxigénhez juttatva összes szervünket. Még egy jó hír! A kacagás jósága akkor is érvényesül a szervezetben, ha tettetjük. Egy idő után úgyis szívből jövő nevetéssé fajul és beépül mindennapjaikba. Aki elég sokat gyakorolja ezt az örömteli tevékenységet, az már a nehéz helyzetekre is nevetéssel fog reagálni. Kipróbálva! 🙂

Reggeli tükörkép
Mikor felkelünk, első ember akivel találkozunk, az a saját tükörképünk. Általában nyúzott, még alig tudjuk kinyitni a szemünket, talán még az is elhagyja a szánkat féloldalt enyhén felhúzva, miközben nézzük azt a személyt ott túloldalt, hogy “ahhh”! Tényleg így kell indulnia a napunknak? Minden ember szép, amikor mosolyog és nevet. Reggelente vagy akár napközben nézzük magunkat egy percig a tükörben mosolygó, nevető fejjel. Akár még oda is lökhetjük ma mennyire jók vagyunk, időben felkeltünk, szépek és okosak vagyunk. Bevallom, eleinte nagyon furcsa érzést fog bennünk kelteni, akár hülyének is érezzük magunkat. Ezt mind a kicsi önbecsülésünk váltja ki. Egy idő után viszont elkezdjük érezni a hatását, rossz időkben nagy segítséget tud nyújtani önbizalmunkon, kedvünkön. Egyéb és hasonló technikákról könyvet is lehetne írni. Ajánlom figyelmetekbe Szabó Péter, Dan Millman, Luise L. Hay és Brian Tracy műveit.

Mindenről mi döntünk. A jelenünkről, az érzéseinket, a tudatunkat mi irányítjuk. Nincs olyan, hogy jó helyzet vagy rossz helyzet. Mindennek van szép és rossz oldala, mi döntjük el melyiket vesszük észre. Bármi, ami történik velünk, a lelki fejlődésünkben segít, hogy felkészülten kaphassuk azt a még csodálatosabb dolgot, ami ezután következik.

Gál Kata, természetgyógyász

“Nincsen “jó” vagy “rossz” idő, egyszerűen időjárás van, no meg személyes reakciónk. Önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely életünkben bekövetkezhet. Elméd egy szerszám, amit úgy és arra használsz, ahogy és amire akarod.” (Luise L. Hay)

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.