A boldogság és én…

A boldogság a lelki békénk szerves része. A boldog élethez szükségünk van célokra, ami értelmet ad az életünknek. Ez az ami miatt reggel elkezdjük a napot és dolgozunk, tanítunk, tárgyalunk, stb. Napról-napra újabb és újabb célokat kell kitűznünk életünk végéig. A vágyainkat fogalmazzuk meg a célok nyelvén és tervezzük meg a jövőnket, így konkrétabbak és megvalósíthatóbbak lesznek. Sajnos sokan értetlenül néznek rám, amikor ez szóba kerül, de célok nélkül olyan az életünk, mintha felszállnánk egy repülőgépre aminek nincs konkrét leszállási pontja, tervezett repülési ideje, /max. ameddig a kerozin tart/ és a fedélzeten lévő utasok szavazzák meg, hogy hol is szálljon le, az irányítótorony pedig oldja meg közben a navigációt, ahogy tudja 🙂 El tudjuk képzelni mi lenne a következménye? Káosz a köbön.

Sok ember így éli az életét egyik napról a másikra, céltalanul-reménytelenül. A céljaink legyenek rövid, közép és hosszútávúak. Találjunk magunknak méltó célokat aminek a megvalósításáért akár még áldozatokat is hajlandóak vagyunk hozni. A célok megvalósítása közben kapunk még valami pluszt, és ez a személyiségfejlődés. Ez a hab a tortán, hiszen változnunk, fejlődnünk kell ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célt, és útközben a képességeink felnőnek az álmainkhoz és előállítjuk önmagunk sokkal jobb változatát.

Az is kiderült az idők folyamán, hogy a jövedelmünk ritkán képes túlszárnyalni a személyiségfejlődésünk fokát, viszont ha hajlandóak vagyunk változni, tanulni és fejlődni, minden képzeletet felülmúlóan megváltoztathatjuk az életünket.

A Szociális jólét fogalma mindenkinek mást jelent. Nekem például azt, hogy ne kelljen lemondanom semmiről amit szeretnék és ne kelljen megcsinálnom semmit amit nem akarok csak a pénz miatt. Röviden, hogy ne kelljen aggódnunk a hiánya miatt…Az emberek többségének talán nem a legalkalmasabb időszak ez a mostani a szociális jólétről csevegni, hiszen nagyon sokan a mindennapokért küzdenek, ám ezzel együtt az életünk fontos része és a számlák kifizetésére való törekvésünk nem lehet életcélunk.

A boldogság a testi-lelki-anyagi jólét harmonikus összessége, amikor úgy érezzük, hogy minden a helyére került az életünkben. Általános hiba, hogy feltételekhez kötjük, akkor leszek boldog, ha majd a megveszem az új lakásomat, amikor megkapom azt az állást, ha meglesz a diplomám, ha az új autómat vezetem…..Ha, ha, ha….Ez nagyon rossz megközelítés! A jó hozzáállás az, hogy
Itt és most vagyok boldog”! 🙂

Te boldognak érzed magad?

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.