Lelki béke

A WHO szerint az egészség, a testi-lelki-szociális jólét. A testi egészségről sokat írtam és fogok is még, hiszen ezt tartom a legfontosabbnak az életben. Ennek hiányában az összes többit sem tudjuk kellőképpen élvezni, és néha az elvesztett lelki nyugalomért nagy árat fizethetünk, akár egy betegség formájában is.

Mi a lelki béke?
Szabadság, nyugalom, boldogság, ami mentes a negatív érzésektől és a félelemtől. A lelki béke és nyugalom szerintem a második legfontosabb a testi egészségünk után. Mindannyian szeretnénk boldogok és sikeresek lenni. A munkánkban és a magánéletben is szeretnénk elismerést kapni. A siker az, amikor úgy éljük és olyanná tesszük az életünket, amilyenné mi magunk akarjuk.  A nyugati kultúrában sokan küzdenek a sikerért, házért, autóért, a külsőségekért. Ám a kutatások bebizonyították, hogy ezeknek a dolgoknak a birtoklása nem feltétlenül adja meg a boldogságot. A belső örömre, a belső békére kell törekednünk és ez majd meghozza a külső dolgokat is számunkra.

Nem külső elvárásoknak, befolyásoltságnak, kényszernek megfelelve, hanem a saját értékrendünk szerint éljük az életünket. A környezeti hatások hihetetlen módon befolyásolnak minket és sokszor csak későn vesszük észre hova is jutottunk, akkor amikor már rosszul érezzük magunkat a bőrünkben. Néha úgy érezhetjük, mintha nem is a saját életünket élnénk, hanem valaki más filmje játszódna éppen….Jellemzőek a kényszer kapcsolatok is, amikor azért vagyunk “barátok”, mert együtt dolgozunk, mert a gyerekeink egy oviba járnak vagy mert egy utcában lakunk, stb…. Kerüljük a felszínes emberi kapcsolatokat!

Alakítsuk ki a sajátyoga_sport_person életstílusunkat és bátran vállaljuk fel önmagunkat. Gondolkodjunk mindig pozitívan! Megfelelő emberi kapcsolatokra törekedjünk, ami azonos értékrenden és alapokon nyugszik és jobb ha inkább minőségre, mint mennyiségre törekszünk. Hogy hol találunk minőségi kapcsolatokat? A céljaink majd irányt mutatnak, mint egy iránytű, ha tudjuk pontosan hova tartunk és mit szeretnénk az életben. Kivel akarunk egy jót beszélgetni, kit tartunk arra méltónak, hogy megosztjuk vele a titkainkat, kitől kérünk tanácsot? Ha az emberi értékekre figyelünk és nem a külsőségekre, akkor hamarosan megtaláljuk ezeket a minőségi kapcsolatokat és nagyon fontos, ha már rájuk találtunk, ápoljuk is őket!

Tudom, nehéz kiszabadulnunk a megszokásokból, de ne engedjük meg senkinek, hogy elrabolja az álmainkat! Ne legyünk átlagosak és középszerűek, nyújtsuk mindig a maximumot és jó hír, hogy a nagy elvárások saját magunkkal szemben is ösztönzőleg hatnak az életünkre és a teljesítőképességünkre is! Adj magadnak, töltődj fel!
A Te életedben jelen van a lelki béke?

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.