Mireille Guiliano: A francia nők nem híznak

A könyvet egy kedves ismerősöm, Kubovics Zita ajánlotta nekem már hónapokkal ezelőtt. Túl nagy érdeklődést nem tanúsítottam a könyv iránt -hiszen tudom, hogy fogyás terén nincsenek csodák-, de Zita nem adta fel, és többször neki futott az ajánlásnak. Aztán egyik nap gondolt egy merészet és a konkrétan a kezembe adta! Hazavittem és leraktam az éjjeliszekrényre, hogy majd elolvasom amikor lesz időm rá. Persze ez is csak kifogás volt, hiszen tudjuk, az embernek arra van ideje, amire ő akarja.

Aztán beleolvastam….Ezek után hamar megnyert magának az írónő, mert csodák ugyan tényleg nincsenek, de tudatosan kialakított életmódprogram annál inkább. Az egyetlen hosszú távon működő testsúlyszabályozás az az a szemléletmód, ami által rájövünk, hogy nem kell megfosztani magunkat egyik pillanatról a másikra minden földi jótól és egy röpke hét alatt leadnunk az elmúlt 10 évben felszedett kilókat.

 

Ráadásul biológiailag is képtelenek vagyunkfrancia_nok1 erre, és a yoyo effektusnak köszönhetően utána a duplája jön vissza. Ami biztos sikert hoz, egy másfajta szemlélet, egy életmód változás, ahol szinte minden megengedett, csak nem mindegy, hogy mikor, mivel és mennyi! Azt hiszem a hangsúly, főleg a mennyin van!

 

Egy dolog volt ami nem tetszett, és ez az izzasztó edzések ellenzése volt. Miért is ne? Különösen ha jól esik? Nyáron kirándulunk és biciklizünk a szabadban, de ez eléggé időjárásfüggő. Én otthon rendszeresen szobabiciklizem, a fitness teremben nagyon szeretem az elipszis-trénert, szerintem az egyik legjobb popsi-comb-lábformáló 😉 és természetesen feszes hasizmokat sem lehet csak lépcsőzéssel és sétával produkálni….Persze, fárasztó!! És igen, megizzadunk közben, de semmihez sem fogható az az érzés amikor magunkat legyőzve, egy kiadós edzés után kijövünk a zuhany alól és mosolyogva, elégedetten a tükörbe nézünk, mert tudjuk, hogy saját magukat a legnehezebb legyőzni!

A könyv 30 ország nőolvasóit szabadította meg testi-lelki súlyfeleslegétől.  Ajánlom neked is! A pszichénknek is jót tesz 😉 Köszönöm Zita!

 •  “A francia nők mind az öt érzékükkel táplálkoznak, és engedik, hogy a kevesebb többnek lássék.
 •  A francia nők heti egyensúlyban tartják az evést, az ivást és a mozgást.
 •  A francia nők néha kilengenek, de mindig vissza is jönnek, mert tudják, hogy zsákutca nincs, csak kitérő.
 •  A francia nők sosem éheznek.
 •  A francia nők sosem tömik tele magukat.
 •  A francia nők tudatosan “tanítják” ízlelőbimbóikat, és a gyerekeikét is.
 •  A francia nők tisztelik az étkezés szertartását, és sosem esznek állva vagy a tévé előtt ülve.
 •  A francia nők nem néznek sokat tévét.
 •  A francia nőknek nincs rengeteg tévécsatornájuk.
 •  A francia nők imádnak nevetni.
 •  A francia nők az élvezetért esznek.
 •  A francia nők nem fogyókúráznak.
 •  A francia nők nem híznak el.”

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.