Kim Kiyosaki: Gazdag Nő

Az írónő neve elsőre talán ismeretlennek tűnik, de ha azt mondom, hogy a könyv előszavát a férje, Robert T. Kiyosaki írta, akkor már szerintem sokan tudják honnan ismerős a név. Robert T. Kiyosaki a “Gazdag Papa” könyvsorozat révén vált ismertté. Az előszóban elismeréssel beszél a felesége szakmai tudásáról és sikereiről, a kettőjük kapcsolatának alakulásáról és arról is, hogy a nehézségeik dacára vagy talán éppen azért, milyen erős kötelék alakult ki kettejük között.

Hölgyeim, ha a kezetekbe tartjátok már ezt a könyvet, ne szalasszátok el odaadni a férjeteknek is, hogy elolvassák a könyv előszavát! Hidd el, jót fog tenni az önbecsülésednek is!

“Olyan nőknek, akik ragaszkodnak anyagi függetlenségükhöz… és nem akarnak egy embertől,…, egy cégtől vagy a kormánytól függeni, hogy azok gondoskodjanak róluk.”

A statisztikák megdöbbentőek:

  • az 50 év feletti nők 47%-a egyedülálló
  • a házasságok fele válással végződik
  • egy nő életszínvonala a válást követő évben átlagosan 73%-al zuhan
  • a szegénységben élő 4 idősebb ember közül 3 nő – akiknek 80%-a korábban, mikor a férjük még élt, nem volt szegény
  • 10 nő közül várhatóan 7 fog idővel szegénységben élni

Idézet a könyvből: ” A célom egyáltalán nem az volt, hogy gazdag legyek. Már életem korai szakaszában is tudtam, hogy nem szeretnék függni senkitől- a férjemtől, a főnökömtől, a szüleimtől vagy bárkitől-, ha az anyagi jólétemről van szó. Számomra az anyagi függetlenség a szabadsággal egyenlő. Mindaddig, amíg valaki mástól függött a megélhetésem, nem voltam szabad. Ez nagyon egyszerű.”

Ez a könyv neked szól, ha saját ellenőrzésed alatt akarod tartani pénzügyeidet. Ha már elolvastad a könyvet, kíváncsiak vagyunk a véleményedre. Kérlek oszd meg velünk!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.