Itt az allergia szezon!

Az allergia és a szénanátha a magyar lakosság egyre nagyobb részét érinti. Az allergia nem más, mint az immunrendszer túlzott reakciója, a szervezet a különféle anyagokra adott allergiás válasza. Téves felfogás azonban, hogy ilyen esetben az immunrendszert erősíteni kell. Amit ilyenkor tennünk kell az, hogy az immunrendszert egyensúlyba hozzuk. Miért jön létre az allergia és milyen gyógynövények segíthetik a megelőzést és a tünetek csökkentését? Az én allergiás tüneteim már lassan 30 évvel ezelőtt jelentkeztek. Akkoriban minden elérhető módszert kipróbáltam az enyhítésükre, de hosszú távon semmi nem segített.

Az allergia rengeteg energiát vesz el a szervezettől, hogy szinten tartsa azt -bár egy kiváló orvos felügyelete alatt álltam-, a gyógyszerek, az orrcseppek főleg szteroid tartalmúak voltak. Ezektől egy idő után több mellékhatást éreztem, mint a jótékonyt, ezért ara gondoltam, hogy sokkal többet kell annál tennem, hogy beszedem a gyógyszereket, és fújkálom a szteroidokat.

 

Normál esetben, ha kórokozók hatolnak a szervezetünkbe az immunrendszerünk védekezik ellenük, de az ártalmatlan részecskékkel, a virágporral szemben nem indít általános támadást. Abban az esetben viszont, ha ezek az ártalmatlan részecskék szennyezettek, – autók, dohányzás, fűtés, sugárzás, növényvédő szerek- ennek hatására beindul a szöveti gyulladás. Az tény, hogy a levegőben, a vizeinkben számtalan szennyeződés van, a nem megfelelő táplálkozással lényegesen romlik az emésztés, sőt ezen túl az immunrendszer működése is!

Az allergiás tünetek időtartama személyenként változó. A gyermekkori szezonális allergiás tünetek éppúgy megmaradhatnak a felnőttkorban, mint ahogy el is tűnhetnek. Amennyiben az allergiás tünetek felnőtt korban jelentkeznek, valószínű, hogy a beteg élete végéig megmaradnak.

A szénanátha kezelésében a hagyományos orvoslás mellett egyre nagyobb szerepet kapnak az alternatív gyógymódok. Itt is, mint bármilyen más megbetegedésnél nagyon fontos, hogy ne csak az adott szervrendszeri tüneteket kezeljük, hanem az egész embert. Elsősorban az immunrendszer felkészítése a feladat, hiszen az allergiások ezzel tehetnek a legtöbbet egészségükért.

Bátran használjuk a természet patikáját a szénanátha tüneteinek csökkentésére és megelőzésre is, hiszen a szénanáthások és az allergiások szervezete nagyon sok energiát emészt fel ahhoz, hogy szinten tudja tartani magát.

Nálam az alábbi gyógynövények váltak be:

  • aloe vera barbadensis: táplál, gyulladás csökkentő, antioxidáns, vírus-, gomba-, és baktérium ellenes, harmonizálja az immunrendszert. Csak jó minőségű aloe verát válassz!
  • probiotikum: a bélflóra helyreállítása nagyon fontos, hiszen már ezzel jelentősen csökkennek az allergiás tüntetek.
  • aranypecsét: a légutak és az emésztő rendszer gyulladása ellen használható, gyulladás csökkentő, és az immunrendszert szabályozó.
  • ginko biloba: segíti az immunrendszer működését, gyulladás csökkentő, májvédő, asztmában, allergiában megelőzi a hörgő görcsöt. 
  • reishi gomba: nagy hagyománya van a kínai gyógyászatban: immunrendszert szabályozza, allergiás tüneteket enyhíti, gyulladás csökkentő hatású, idült hörghurutban enyhíti a hörgő görcsöt.
  • Omega 3 zsírsavak: természetes gyulladás csökkentő.
  • ásványi anyagok szerves formában, mikro és makro elemek.
  • C-vitamin: nagymértékben javítja az immunrendszer működését, jelentős gyulladás csökkentő.

Hogyan használjuk a gyógynövényeket? Nagyon fontos, hogy keressünk fel szakembert, és aki már gyógyszert szedett, ne hagyja abba hirtelen a gyógyszerét, hiszen ennek komoly következményei lehetnek! A gyógynövények segíthetnek csökkenteni a gyógyszerek mellékhatását is. Esetlegesen csak a tünetek javulásával, fokozatosan lehet dönteni a gyógyszer csökkentésről, vagy annak elhagyásáról.

Szenvedsz az allergiás tüneteidtől? Szeretnél Te is “tünetmentes” allergiás lenni? Írj nekem!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.