75 évesen is energikusan és vitálisan!

Manapság nem könnyű ilyet találnianyak napja, ám én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy családon belül tudhatok egy ilyen csodálatos 75 évesen hölgyetŐ az én drága Édesanyám! Bár számomra ez természetes, mégis újra s újra rácsodálkozom, különösen, ha az ismerőseivel, barátnőivel látom együtt. Ő a legidősebb köztük, ám ránézésre ez nem látszik, sőt inkább ő látszik fiatalabbnak, energikusabbnak és derűsebbnek. Hogy ez minek köszönhető? Egyedül csak is saját magának, hiszen nap mint nap tesz ezért, hogy megőrizze ezt az állapotot.

Ez számára különösen nagy érték, hiszen 50 évesen nagyon beteges volt, rossz közérzettel, állandó levertséggel, negatív élet szemlélettel…46 évesen elmúlt a menstruációja és a klimax rémes állapotba taszította.

Pajzsmirigy és májproblémái is voltak, így a hormonpótlás szóba sem kerülhetett. Ezután rohamosan elindult a csontritkulása is, és úgy érezte minden rossz ami csak lehet, az őt utol érte. Szerencsére hamar rádöbbent, ha minőségi életet szeretne élni, akkor komolyan változtatnia kell az addigi életmódján.Változtatni kell a táplálkozásán, a mozgás kultúráján, a társasági életén, szóval szinte mindenen, ha egészségesebben s boldogabban szeretne élni.

Hihetetlenül becsülöm benne, hogy nem adta meg magát a betegségnek és a problémáknak, hanem a tettek mezejére lépett és tett saját magáért, és azért, hogy még 50 évet élhessen 😉 Elkezdett reform ételek főzni, amivel nem kis ellenállásba ütközött apukám részéről, de ennek ellenére ő nem adta fel. Sokat kísérletezett az alapanyagokkal és a receptekkel, és kitűnő háziasszony lévén hamar ínycsiklandozó falatokat tálalt elénk. Elkezdett táplálék kiegészítőket is szedni, személyre szabottan, célzottan az adott problémáira, ami a mozgással, a táplálkozással együtt megtette hatását, és egy lassú folyamat eredményeként elkezdte magát jól érezni, vagyis már egyre kevesebbet érezte magát rosszul. Ma sokkal egészségesebb, energikusabb és boldogabb, mint 20 évvel ezelőtt. A csontritkulása, bár tudom, hogy ez szinte lehetetlen, mégis sokkal jobb értékeket mutat, mint 50 évesen!! Élvezi és bírja a kerti munkát, és örömmel termeli meg azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, ami által valóban egészséges ételeket tud az asztalra tenni. Apukámnak pár évvel ezelőtt volt egy sztrókja, de az ezt megelőző családi életmód váltásnak köszönhetően nagyon hamar felépült, és senki nem mondaná meg, hogy mi történt vele!! Eszi az édesanyám finom egészséges ételeit, a számára személyre szabottan összeállított táplálék kiegészítőket , ahogy ő hívja “bogyóit” minden nap beveszi, és ha véletlenül nincs reggel kikészítve, már reklamál és követeli! Makacs férfi lévén, ez csak úgy képzelhető el, hogy határozottan érzi a hatását, különben esélyünk sem lenne 🙂

Kedves Olvasóm! Ezt a pár gondolatot azért osztottam meg veled, hogy eloszlassam a tévhitet, miszerint az időskor és a betegségek nem együtt, egyenes arányosan nőnek. Na persze, az érintett közreműködése is kell hozzá, hiszen pl. a mozgásszervi problémák ördögi köre, hogy azért nem mozgunk, mert fáj, de minél inkább nem mozgunk, annál rosszabb a vér és nyirokkeringés, tehát annál jobban fog fájni…Nagyon fontos az is, hogy anyu minden kötelező orvosi szűrésre elmegy, és a nem kötelezőkre is magától, mert tudja, hogy az időben felismert egészségi problémák még orvosolhatók! Miért is ne tenné, hiszen az egész családja (így az enyém is) daganatos és keringési rendellenességben hunyt el.

Jó egészséget idős korban, hiszen fájdalom nélkül a jól megérdemelt nyugdíjaskor is jobban élvezhető!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.