Vitamin ABC – A vitamin

Mostanában azt látom, hogy egyrerepa nagyobb az igény és az érdeklődés az egészséges táplálkozás és életmód iránt, ugyanakkor a legtöbben nehezen igazodnak el a vitaminok és ásványi anyagok tengerében. A vitaminok és ásványi anyagok  nélkülözhetetlenek az emberi test működéséhez, a vitalitásunkhoz, szabályozzák az anyagcserénket, stb. Az egyoldalú táplálkozás hiánybetegségeket is okozhat. Ha meg szeretnénk ismerni, hogy miből áll a kiegyensúlyozott étrend, és mit jelent az egészséges táplálkozás, elengedhetetlen, hogy legyen némi rálátásunk e témára. A “Vitamin ABC” sorozatommal ehhez kívánok egy kis segítséget adni.

“A” vitamin: zsírban oldódó vitamin, elraktározódik a szervezetben. Kétféle formában juthatunk hozzá. Az egyik az “A” vitamin elővitaminja a retinol, ami állati eredetű ételekben található, a másik az “A” vitamin provitamija, amit karotinként ismerünk. A haj, bőr és köröm vitaminja. Elengedhetetlen az ép nyálkahártya működéséhez. Jó, ha tudjuk, hogy az E-vitamin kedvezően befolyásolja az A-vitamin hasznosulását a szervezetünkben.

Forrásai: : sárgarépa, zöld és sárga főzelékfélék, termelői tej, vaj, tojás, sütőtök, kajszi- és sárgabarack, sárgadinnye, marha-, sertésmáj, sajtok.

Hiányállapot: farkasvakság, foltok a szem fehérjéjében, nyálkahártya kiszáradás és berepedezés, egyéb bőrproblémák, hajhullás, körömtöredezés.

Személyes tapasztalatom:  én kiegészítésként az A-Beta-CarE– t használom, mert természetes formában tartalmazza az A vitamin pro vitaminját, a béta karotint, és ezen kívül még E vitamint és szelént is, ami által egy igazi “antioxidánsháló” is egyben!

Szívesen  kipróbálnád ? További információt szeretnél? Írj nekem!

Géringer Ági
Életmódtanácsadó Wellness Trainer
geringer.agnes@gmail.com

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.