Törődj magaddal!

Mi nők gondoskodóak vagyunkmasszazs. Gondoskodunk a családunkról, a gyerekeinkről, férjünkről, a szüleinkről, a barátainkról, az otthonunkról. Önfeláldozóan gondoskodunk mindenkiről és mindenről amihez csak érzelmi szálak, vagy esetleg a kötelesség fűz. Ebben a gondoskodási sorrendben saját magunkat általában az utolsó helyre rakjuk.

Jól van-e ez így? Én nem hiszem, hogy így kellene lennie. Hogy miért? Mert először nekem kell rendben lennem ahhoz, hogy kifelé is ezt a harmóniát és energiát sugározzam, és odaadással okozzak örömöt a szeretteimnek és másoknak is.

Persze, sokan most azt mondják, hogy jó-jó, de mikor? Hiszen jelenleg a nap 24 órája is kevés a meglévő feladatokra. Munka, férj, gyerek, háztartás… Honnan szakítsak ki időt magamra? Ezt csak Te magad tudod megoldani, hiszen ez a Te életed. Egy biztos. Akármennyi feladatod, kötelességed van, teremts magadnak “ÉN IDŐT”, ami alatt feltöltődsz és újult erővel tudsz ismét derűt, energiát, boldogságot sugározni a a környezeted és a szeretteid felé. Ez az “ÉN IDŐ” ami külső-belső megújulás, testi-lelki-szellemi feltöltődés is egyben.

 • Havonta egyszer kényeztesd magad, és menj el kozmetikushoz, fodrászhoz. Az ápolt külső visszahat rád, mert a környezeted elismerő szavaitól megnő az önbizalmad is. Ha egyébként szép a bőröd és nem kell havonta kitisztíttatnod, akkor is kérj egy arcmasszázs, szempillafestést….tudom is én, csak szépülj! 🙂
 • Mozogj! Keress egy olyan mozgásformát, amit nem kényszerből, hanem szívesen csinálsz. Hamar látni, és érezni is fogod az eredményét, és hidd el, egy idő után semmiért nem fogod elcserélni ezt az “ÉN IDŐ”-det! Jóga, pilates, príma torna, kondi terem, kangoo, zumba, bármi, amire ha véletlenül mégsem jutna idő, már hiányozna! 😉 
 • Tölts a szabadban minél több időt, töltődj a természetből! Kirándulj, biciklizz, sétálj, túrázz!!
 • Szaunázz, ússz hetente egyszer. Méregteleníti a szervezetedet, testi-lelki lazítás és felöltődés egyben.
 • Méregteleníts ősszel és tavasszal. A szervezeted meghálálja a törődést, és jobb hangulattal, jobb erőnléttel teszed a dolgod tovább.
 • Járj masszőrhöz. Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre van hatással a szervezetünkben. 
 • Vedd körül olyan emberekkel magad, akikkel kölcsönösen jól érzitek magatokat.
 • Olvass önfejlesztő könyveket, átsegítenek a nehézségeken, és könnyebben találsz megoldásokat a problémáidra.
 • Hallgass számodra kedves zenét. Feltölt, ellazít, pozitív gondolatokat ébreszt benned.
 • Heti egy estét tölts el azzal, amivel és akivel Te akarsz. Ne mások kedvéért tegyél meg valamit, ez is az “ÉN IDŐ” része!

Neked már van “ÉN IDŐ”-d?

Törődj magaddal!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Megfogadtam a tanácsod. Elmentem kozmetikushoz, aki nemcsak egy isteni arcmasszázzsal ajándékozott meg, de jó alaposan megdicsérte a bőrömet, kifelé menet megkérdezte, hány kilót fogytam. Az Én-időből egy teljes megdicsőülés lett. 🙂

  1. Ennek nagyon örülök! A Te “Én idő”-d egyszerre szólt testnek és léleknek 😉 Bízom benne hogy találsz még a “Női oldalunk”-on további hasznos ötleteket!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.