Jógázz, a test rugalmasságáért!

A jóga nem csak testmozgás, hanem egy életérzés, filozófia és kultúra is, amivel természetesen javíthatjuk az életminőségünket, és felébreszthetjük a bennünk lappangó testi és a szellemi erőket is. Hogyan? A módszer egyszerű. Elég, ha rendszeresen gyakoroljuk a mozgás sorozatokat, amik elsőre nem is tűnnek olyan könnyűnek. Másodszorra sem az, de hidd el, megéri elkezdeni 🙂

A jóga segít összhangba kerülni önmagunkkal, ami ebben a rohanó világban nem kis kihívás. Én elég pörgős vagyok, így az első jóga órám elején azon gondolkodtam, hogy fogom ezt végig csinálni,  hiszen látszólag nem csinálok semmit… A közepe tájékán már azt nem értettem, hogy tudja az édesanyám korabeli hölgy mellettem fiatalokat meghazudtoló módon végezni az ászanákat, a végén pedig azt, hogy az idősebbek miért olyan virgoncak, és minek örülnek annyira?

A gyakorlatok jótékony hatását már másnap megéreztem, hiszen olyan izomcsoportokat is megmozgattam, amiknek a létezéséről addig nem is tudtam 🙂 Ezek után éjszaka mély, pihentető alvásban volt részem. Azóta is rendszeresen jógázom.

A  jóga élettani hatásai: 

  • megnyugtatja az idegrendszertyoga_2
  • energiával tölti meg testet
  • megtanít a helyes légzésre
  • segít a stresszoldásban
  • javítja az anyagcserét
  • serkenti a vérkeringést
  • fiatalít, rugalmassá tesz
  • élettel tölti meg testet
  • rávezet a tudatos táplálkozásra is….

A jogának több változata ismert, Indián kívül először a hatha jóga vált népszerűvé. Napjainkban már hazánkban is szinte minden ága ismert és elérhetőek a fitness klubokban és a wellness központokban is. A jógával hajlékonyabb, edzettebb, koncentráltabb és életerősebb életet élhetünk, és mindezt tehetjük különösebb költségek nélkül. Elég hozzá egy polifóm, vagy jógamatrac amin a gyakorlatokat végezzük. Az elején amíg kezdők vagyunk, vegyük igénybe egy jóga oktató segítségét, mert a rosszul elvégzett gyakorlatok berögzülnek és kevésbé hatékonyak! Ha nincs időd, vagy nem szeretnél eljárni különböző klubokba, szerezz be egy jóga DVD-t. Összefoglalva a jóga segít az egészségünk megtartásában, visszaszerzésében, rugalmassá tesz, ami által vidáman és kiegyensúlyozottan élhetjük a mindennapjainkat.

 

Géringer Ági
Életmód tanácsadó wellness trainer

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.