Őszi bőrápolás

Amikor beköszönt az ősz, a hűvösebb, a szelesebb az idő, már nem elég a könnyű nyári hidratáló krémeket használni, mert a hideg, nyirkos, fagyos időtől jégkristályok keletkeznek a bőrön, ami bőrkárosodást idézhet elő. Ezért a vizes krémeket cseréljük le vitaminokban gazdag krémekre, tápláló szérumokra (pl: A-, E vitamin).

Heti rendszerességgel peelingezzük (radírozzuk) le arcunkat, testünket. Fontos, hogy amit testradírnak veszünk, azt ne használjuk az arcunkra, mert a testpeelingekben durvább szemcsék, magőrlemények vannak, amik megsérthetik érzékeny arcbőrünket. Az elhalt hámréteg eltávolítása után, sokkal eredményesebbek leszünk, mert jobban felszívódnak az arc-és testápoló készítmények és persze javítjuk a bőr vérkeringését is.

A kozmetikában ilyenkor szoktam ajánlani az oxigénes kezeléseket, amivel a bőr anyagcseréjét javíthatjuk. Javaslom továbbá az ultrahangot, amivel a bőr mélyebb rétegeibe tudunk hatóanyagokat bejuttatni (hyaluronsav, kollagén, elastin), valamint a mindenki által kedvelt kényeztető, tápláló masszírozást, ami nem csak a bőrünket, hanem a lelkünket is ápolja egy csúnya, ködös szürke napon! A hyaluronsavat már tabletta formájában is bevihetjük a szervezetünkbe! Téli bőrápolási ajánlatunk 🙂

Jakab Kriszti, kozmetikus

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.