A sikerhez vezető rögös út

Ha egyike vagy azoknak, akinek határozott céljai vannak, akkor eddig sem volt nehéz dolgod. Van aki már egészen kicsi gyermekkorától kezdve tudja, hogy mit akar, és mit nem akar. Később már konkrét elképzelése van az életről, arról hogyan szeretne élni. A szerető családi háttér nem feltétlenül táplálja az önbizalmadat és a magabiztosságodat. A szülők általában azt örökítik tovább, amit ők maguk is hoztak a családjukból. Az embereknek általában mások mondják meg, hogy milyennek látják őket, és ezt a legtöbben el is hiszik, de gyakran ez a kép torz.


Náluk fordulhat elő az, hogy egyszer csak mégis rádöbbennek, nem a saját életüket élik. Megdöbbentő, hogy mennyi minden befolyásolja az életünk alakulását, vagy éppen a sikereinket.

 

Évekkel ezelőtt láttam a “Nő kétszer” c. filmet. Érdekes, hogyan alakul egy nő élete, ha munkából korábban haza indulva lekési, vagy eléri a metrót. Ha lekési, akkor hazaérvén a lépcsőházban rámosolyog egy kedves idegen nőre, aki egyébként a férje szeretője, de erről ő mit sem tud. A másik változatban, ahol eléri a metrót, benyit a hálószobába és szembesül a tényekkel. Ezután a film két szálon fut tovább. Jó lenne, ha nehéz döntés előtt az életben is kaphatnánk ilyen “bónusz életeket”. A “mi lett volna, ha” tipikus esete… Azt kérdezed, hogy jön ez a sikerhez?

Kedves Olvasóm, ha Te (még) nem hiszel önmagadban keress egy olyan támogatói környezetet, akik felismerik az értékeidet, és hisznek benned. Sőt! Segítenek kibontakozni és elsajátítani amiben Te jó vagy. Alkalmasint segítenek az életedben egy-egy válaszút előtt, hogy a számodra legkedvezőbb döntést hozd meg. Dönteni Te fogsz, de hasonló értékrendű és elvárású közeggel együtt gondolkodni, tisztább látásmódot biztosít. Hogy hol találsz ilyet? Támogatói környezet lehet egy jó barátod, egy tanárod, az edződ, a szakmai mentorod, aki felfedezi azt a zsenialitást, amit Te még nem látsz magadban. Én hiszem, hogy egy igazán őszinte mentorra mindannyiunknak szüksége lenne az életünk folyamán. Hogy miért?

1. Egy jó mentor hisz benned és támogat.
2. Érezteti veled, hogy higgy magadban és benne is, és mindig számíthatsz rá.
3. Átadja neked a hitet, hogy képes vagy rá.
4. Azt láttatja magadról, amilyen lehetnél, nem amilyen szerinted most vagy. Ezáltal képessé válsz arra, hogy kibontakoztasd a benned szunnyadó képességeket. Sokan élik le úgy az életüket, hogy sosem derül ki, miben igazán tehetségesek…

Neked van mentorod, aki támogat és akivel jó együtt gondolkodni?

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.