A fiatalos bőr titka

A hyluronsav felelős a  kötőszövetek épségéért, ami rugalmasságot és feszességet ad a bőrünknek. Ma már nincs olyan magára valamit is adó bőrápolási készítmény, amiben ne lenne hyaluronsav. Használatával a bőr szöveteiben megőrizhető, vagy akár visszapótolható a folyadék mennyiségeA  hyaluronsav vízfelvevő és folyadékmegőrző képessége hihetetlenül jó. A saját tömegénél ezerszer nagyobb mennyiségű vizet képes megkötni, így az öregedés késleltetésében egyik fő segítségünk!

A hyaluronsav termelődése már a húszas éveinkben csökkenni kezd, majd a negyvenes éveinkben már láthatóvá is válik hiszen, ekkora már a hyaluronsav termelődése a felére csökken.

fiatal_lany

Hatvanas éveinkre pedig a bőr hyaluronsav mennyisége 10%-a az eredetinek. A hyaluronsav egyben antioxidáns is, általa lassíthatjuk a bőr öregedési folyamatait.

Ám a hyaluronsavat nem elegendő “csak” kívülről bevinni. A hyluronsav minden szövetben megtalálható, így az ízületi folyadék kocsonyásságáért is a hyaluronsav a felelős, az ízületek kenőanyagának fő alkotórésze a víz és a glükóz mellett. Az izületi folyadék gyulladás, meszesedés és a szabadgyökök hatására károsodhat. Érdemes tehát szájon át szedhető formában is bevinni. Ami nagyon fontos még, hogy fogyassz napi 2-3 l vizet, hiszen a hyaluronsav csak akkor tud vizet megkötni a bőrödben, ha van miből felvenni azt! Én az Active-HA-t használom, mert nagyon hatékony! Szívesen  kipróbálnád? Írj nekem!
Géringer Ági
Életmódtanácsadó Wellness Trainer

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.