Testmozgás

Az egészséges életmód harmadik pillére a testmozgás. A testmozgás hatása az egészségünkre sokak által ismert, ám mégis elég kevesen gyakorolják rendszeresen.  Az ideális az lenne, ha az egészséges életmódot már kisgyermekkortól elkezdenénk kialakítani, hogy az szokásként beépülhessen a gyerkőcök mindennapjaiba. A gyermekek életkorukból adóadóan egyébként is egész nap meg nem állnak és szaladgálnak, mozognak 🙂 Vajon mitől válnak aztán alig mozgó, egész nap ülő felnőttekké? A mozgást bármikor el lehet kezdeni, és a lényeg. ne a kényszer legyen, hanem az örömforrás. Persze, mondod te most, könnyű azt mondani, de…de…de…de…

bicikli_naplementeMinden fejben dől el. Döntsd el, hogy egészséges életmódbeli szokásokat alakítasz ki, aminek a része a rendszeres testmozgás! Felnőttként keress egy olyan mozgásformát, amit nem kényszerből, hanem szívesen csinálsz. Hamar látni, és érezni is fogod az eredményét, és hidd el, egy idő után semmiért nem fogod elcserélni a mozgásra szánt idődet! Napi 30 perc mozgás, heti 4-5 alkalommal már nagyban csökkenti sok betegség kialakulásának kockázatát, valamint hozzásegít a vitalitás és jó közérzet érzéséhez, ráadásul javítja az immunrendszer állapotát is. Tudtad, hogy ha valaki 10 kilót veszít a testsúlyából kb. 14-20 higanymilliméterrel csökken a vérnyomása? Na ezért is mondják az orvosok egy túlsúlyos embernek,  hogy fogyjon le, ha magas a vérnyomása!

Mozgásszegény életmód által kialakuló betegségek:
– szív, érrendszeri betegségek
– cukorbetegség
– túlsúly
– csontritkulás
– vastagbélrák
– mozgásszervi bántalmak
– depresszió, stb.

 

Géringer Ági
Életmódtanácsadó Wellness Trainer

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .